Temat: [Galaxy 1994-2000] Dodatkowa centralka do centralnego zamka
View Single Post
Stary 02-12-2015, 22:33   #1
lolo83
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: Galaxy MK1
Silnik: Diesel
Rocznik: 1998
Domyślnie Dodatkowa centralka do centralnego zamka

Witam,
Od kupna auta centralny nie działał. Jest to dość uciążliwe dlatego postanowiłem się tym zająć. Nie mam centralnego w kluczyku tylko dodatkowy pilot. Centralkę znalazłem zaraz po otwarciu klapy bagażnika w lewym boczku. Ta była zalana więc wymieniłem na nową. Teraz słychać w niej przekaźniki po naciśnięciu pilota - znaczy że działa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jednak zamki nie działają i tu mam pytanie. Czy w tym aucie zastosować schemat do sterownia masą czy plusem? Był tam zastosowany zwykły przekaźnik 12V najprawdopodobniej (tak mi się wydaje) do zmiany sterownia z plusa na minus bądź odwrotnie. Nie znam podłączenia tego przekaźnika gdyż częściowo kable połączeniowe w kostce centralki i w tym przekaźniku były pozrywane.

Czy w tym samochodzie jest sterownie plusem czy masą? Czy miały ktoś jakiś najprostszy schemat podłączeniowy siłowników? Centralka jest najprostsza i najpopularniejsza - 6 kabli na siłowniki (trzy lock i trzy unlock)
lolo83 jest offline   Odpowiedź z Cytatem