Cytat:
|
U mnie w Audi A6 po chipie spokojnie korzystam z mocy i nic się z silnikiem nie dzieje od 80tys km, a nieraz utrzymuje stałą prędkość ok 250km/h na odcinku 300-400km(urok autostrady w nocy).
|
Tylko że Ty w Audi masz seryjnie montowaną chłodnice zespoloną czyli woda/olej z przodu pod zderzakiem a my we wszystkich fordach mamy "popierdułke" zamiast chłodnicy mimo iż tak się nazywa.
Więc do normalnej jazdy i też kiedyś aby trochę przycisnąć tak aby przegapić DPF to ta "popierdułka" wystarcza ale ja akurat tak nie jeżdżę dodatkowo do około mam drogę S3, A2 i Niemieckie autostrady i mój focus praktycznie kilka razy w tygodniu a czasem codziennie jest na takiej drodze i dość często prędkości są dość duże przez co temperatura oleju jest cały czas wysoka a dziura w tłoku nie powstaje od jednego wyjazdu tylko od systematycznego ciągłego dawania w palnik i ciągłej wysokiej temperatury tloków.
Zresztą już pisałem że wtryski są ok pod każdym względem bo je sprawdziłem i zapłaciłem za to 450 zł.
Dodatkowo dziurę mam w jednym tłoku ale wszystkie pozostałe są popękane co znaczy że temperatura była była w całym silniku wysoka.
I myślę że gdybym miał zewnętrzną chłodnice oleju z przodu auta gdzie pęd powierza jednak jest duży i chłodzenie dużo większe niż na tej małej oryginalnej chlodniczce dodatkowo schowanej w komorze silnika to temperatura oleju była by niższa i myślę że mój silnik do dzisiaj był by cały.