Cytat:
@ DAMIAN-24
"Dieslem nie leci się 100KM z butem w podłodze i prędkością 230km/h zwłaszcza zmodyfikowanym ;-)"
no i to może racja ale trzeba jednak zrobić tak, żeby się dało z najmniejszym uszczerbkiem na zdrowiu pacjenta. lukas_ko może i mógłby sobie strzelić jakiegoś sześciogarowca a nie umęczać biedną fokę. No ale co w moim przypadku? Alternatywy na rynku nie ma:/ Może Q7 albo GL. Tyle, że to przepaść finansowa.
|
Tylko że mi się jeździ tym focusem najlepiej ze wszystkich fordów i nie tylko co więcej jeździłem MondeoMk4 Mondeo mk5 C-maxem S-maxem i do codziennej jazdy najlepiej jedzi mi się focusem.
Jest mały, zwinny, szybki dużo nie pali dobrze się parkuje w mieście bo Mondeo i Smax to już jednak są dużo większe do tego mam tego Focusa w wersji INDYWIDUAL (czarna skóra na siedzeniach i boczkach z białymi nićmi) i ma wszystko z wyposażenia.
Ten Focus daje dużo frajdy z jazdy ma dobry stosunek mocy do masy i można nim zawstydzić nawet Audi Q7 diesel 4.2 litra V8 330 KM zrobiony na 360 KM od 0 do 200 audi nie daje rady za Focusem więc mina kierowcy jest bezcenna ;-)
Ja nie chcę innego auta i się nie żuca tak w oczy jak omawiane wyżej audi ale też nie wygląda źle bo mam tego Focusa na fabrycznych ksenonach i ledach do tego cały jest czarny i ma wszystko lakierowane plus bardzo dużo chromu plus fabryczne buty w rozmiarze 235/40R18 więc wygląd plus osiągi to jest super kompromis który daje dużo frajdy.
Bump:
Cytat:
@ lukas_ko
odebrałeś już podstawkę od chłodników? Masz jakąś fotkę? Ile za robote zapłaciłeś?
|
Jutro dopiero odbieram chłodniczke późnej. I dopiero wówczas z tym jadę do gościa który ogarnia takie tematy i z nim będę wystawiał króćce i łączył to z chlodniczką wężami. Więc najszybciej będę to miał w przyszłym tygodniu może już w poniedziałek zdjęcia będą przed i po montażu.
Jeszcze dla potwierdzenia tezy konieczności montażu dodatkowej chłodnicy dodam że znam faceta który ma Saba 9.5 o mocy 220 lub 230 zrobiony na 260 i miał fabryczna chłodnice oleju o wymiarach około 30cm x 30 cm