Cytat:
Jeździłem wczoraj MKV VIGNALE. Całe bajki że spasowanie lepsze że wykonuje się 120 czynności więcej niż przy zwykłym MKV - powiem tak nie porwało mnie to. Chcę wydać maks 150kPLN konfiguracja dokładnie taka sama Titatnium plus dodatki = VIGNALE plus te same dodatki - i wybór cały czas stanowi problem..
za 149kPLN w superb jest więcej o wentylowane fotele, nawigacja normalna (język polski), temp. aktywny, mocniejszy silnik.
Minus - podobno serwis jeszcze gorszy niż Forda, Fajna opcja przy zakupie Vignale - opiekun który przyjeżdza i zabiera auto na serwis później odstawia. Gwaracja 5 lat. Wszystkie przeglądy w tym okresie bezpłatne.
|
Również miałem okazję pojeździć (ale tylko 2h) Vignale 2,0 BiTurbo AT
Spasowanie niczym (w mojej ocenie) nie odbiega od zwykłego mk5. Natomiast ogromnie pozytywne wrażenie robi:
- cisza w kabinie
- jakość skóry użytej na obszycie foteli
- wyłożenie skórą deski rozdzielczej
- wzór przeszyć na fotelach
Cała reszta to tak na prawdę Mondeo. Faktycznie można się zastanawiać czy brać Vignale i nie płacić za dodatki, czy brać Mondeo i dopłacać do "majonezów". I pewnie idzie zestroić podobne konfiguracje, w podobnej cenie. Nie mniej jednak układ aktywnej redukcji hałasu i dodatkowe wyciszenie auta, powoduje że mamy wrażenie poruszania się autem z segmetu premium.
Co do nowego silnika BiTurbo powiem tylko tyle, że brakuje mu do towarzystwa napędu na 4 koła i byłoby to super auto! Oczywiście jak ktoś nie lubi Forda, to go i tak w tym wypadku nie polubi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.