Cytat:
|
tak
jest to wiązka zasilająca oświetlenie tablicy rej. i zarazem kamerę , więcej kabelków w niej.
Nie rozpędzajcie się , bo może wyjść jeszcze moduł mediów , macie inny niż auto z kamerą , a też są inne wyświetlacze, trzeba sprawdzić organoleptycznie obie te rzeczy czy będą pracowały po podłączeniu kamery.
|
Ok to jeszcze w temacie tej wiązki żeby wszystko było jasne. Rzuć okiem jeszcze raz na moje fotki klapy po zdjęciu tapicerki:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
trochę wyjaśnienia do powyższego zdjęcia - cała duża wiązka idzie od lewego słupka przez lewą teleskopową gumkę (taką mam nadzieję... )do lewej krawędzi klapy i kończy się tam widocznymi na tym zdjęciu 4 -ma złączami ( w tym jedno zielone). Następnie już na samej klapie są inne, krótsze wiązki (albo właściwie jedna zespolona) która rozprowadza sygnały w różne miejsca - między innymi w okolicę przejścia na 'zewnętrzną' stronę klapy tak jak tutaj:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I tutaj jest wpinane złącze wiązki która idzie przez gumową uszczelkę gdzieś na drugą stronę klapy, jak rozumiem do wyłącznika o do oświetlenia tablicy rejestracyjnej, tak jak tu:
I teraz pytanie - o której z tych dwóch wiązek piszesz? Czy to ta z 4-ma złączami - czyli ta na całą klapę? Czy może jest jakiś kawałek tylko do samego modułu kamery, który przechodzi przez tą gumową uszczelkę?
Mam tutaj wątpliwość, bo po wygooglaniu numeru kamery który podałeś na Alibabie wyświetla mi się sam moduł kamery bez żadnego kabelka z gniazdem na obudowie (i tutaj wiązka będzie potrzebna) a z drugiej strony kiedyś na ebaju była kamerka niby do Mondeo 2015 która była z z takim pewnie z 80 cm kabelkiem (i tutaj pewnie wiązki nie potrzebujemy).
Re: moduł mediów - czy jest jakaś możliwość dowiedzenia się czy wersja naszego modułu może tutaj jakoś nam namieszać? Jeśli dobrze czytam tą ruską stronę, którą podsyłał
@
mayak
to zadziałało tam bez żadnych innych zmian.
-jacek