Cytat:
|
FUSION jest OK.
Mam Fu od 2 miesięcy. Wersja podstawowa 1.4. Jazdy głównie miejskie - 1-2osoby. W weekendy-działka 40km. Moc silnika całkiem wystarczająca (dla mnie!).
Pomiar zużycia benzyny - w trakcie (zacząłem po 2000km).
Przy zakupie otrzymałem informację o możliwości zakupu relingów dachowych do Fu, ale w póżniejszym terminie.
(np. tak jak ma fabrycznie Mitsubishi SpaceStar
- wymiarowo b.podobny samochodzik)
Pod plastikową listwą na dachu są miejsca do montażu, ale czy relingów czy standardowych pałąków (460zł para)- w serwisach były różne zdania.
Czy była to błędna informacja ?
Czy ktoś wie o takim wynalazku?
Janusz
PS. listwy zabezpieczające progi też do dostania w terminie późniejszym - trochę za dużo tego \"w terminie późniejszym\" -
czyżby niezbyt przygotowany debiut na naszym rynku.
PS2.\"pakiet zimowy\" do Mondeo jest (komplet opon z felgami), kiedy i gdzie do Fu ?
PS3. a akcja promocyjna to oddzielny temat ! (konkurs, jego wyniki?, reklama)
|
Witam. Na dachu są standartowe mocowania belek aluminiowych . Mam fordzika od 8 lat i kiedyś szukałem bagażnika. Okazało się że najlepszą opcją jest orginalny bagażnik forda. Pałąki aluminiowe opływowy kształt, zaślepki czarne plastikowe z logo firmy zamykane na kluczyk. Do zestawu przy zakupie otrzymałem nowe listwy dachowe( gumowe) i plastikowe zaślepki po zdjęciu belek. Koszt całości był niższy od markowego bagażnika ( uniwersalnego). Kupiłem ten zestaw w sklepie Forda w Gdańsku. Koszt jakieś 430,- nie pamiętam dokładnie. Obciążenie 50 kg lub 75 kg z ESP. Polecam !
Bump:
Cytat:
Temat dość stary, ale stoję przed podjęciem decyzji o zakupie bagażnika na rowery do Forda Fusion więc chcę "odgrzać" temat. Interesuje mnie bagażnik na dwa rowery i teraz jest dylemat czy dachowy czy też na hak. Budżet około 1.000 złociszy. Jeśli Ktoś z Kolegów bądź Koleżanek z forum ma doświadczenia z przewożeniem rowerów Fusionem i chce się nimi podzielić to chętnie posłucham. Nadmieniam, że hak mam zamontowany. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Witam. Na dach nie polecam. Wysoko i strasznie buja podczas jazdy. Ja osobiście kupiłem bagażnik na 3 rowery montowany na tylną klapę. Po jakimś czasie na lakierze pojawiły się ślady od mocowań gumowych więc opcja na hak będzie najlepsza. Dodam że kupując bagaznik na klapę nie miałem jeszcze haka.