View Single Post
Stary 05-12-2015, 00:14   #1
janas14
ford::advanced

Imię: Andres
Model: Monde mk4
Silnik: 2.0 he LPG
Rocznik: 2010
Domyślnie doświetlenie nóg z przodu+ lampka drzwiach - schemat prośba o wyjaśnienie

Witam chciałem prosić o pomoc , mianowicie w moim mk4 2,0 lift nie ma oświetlenia przestrzeni nóg , nie ma i nie było. Zamiast często spotykanych w przed liftach pustych oprawek do których wystarczało włożyć żarówkę , u mnie są same uchwyty do oprawek. Więc troszeczkę poszukałem jest schemat , cóż z tego troszkę jestem w tym słaby jak ktoś mi pomoże będę wdzięczny.
Na schemacie widać ów lampki masę razem mają (SP 314) natomiast plus idzie do skrzynki (tej u pasażera pod schowkiem ) nie jestem elektrykiem i nie do końca rozumie adresowanie na tym schemacie lewa lampka trafia do (C3-19 C1BP02-C-19 ) prawa do (C3-37 C1BP02-C-37 ) która to jest wtyka bo są tam 3 wielopinowe łącza o kolorach gniazda niebieski , zielony i brązowy które to wtyka i który pin ? Czy trzeba dodatkowo to oświetlenie odpalić elm ?
Dodatkowo podłącze oświetlenie drzwi ( mała czerwona lampka ) ale tu temat obczytałem i to zależy od modułu drzwiowego .
Schemat w załączniku.

Czy ktoś mi może dodatkowo po Vinie sprawdzić czy moje mondeo ogarnie tempomat ? Jedna porażkę poniosłem na pewno nie ogarnie podgrzewanych przednich foteli .
Załączone Pliki
Typ Pliku: pdf lampki.pdf (121.8 KB, 85 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez janas14 ; 05-12-2015 o 09:08
janas14 jest offline   Odpowiedź z Cytatem