Temat: [Mondeo 2007-2014] Aktywny tempomat - upgrade z normalnego
View Single Post
Stary 05-12-2015, 09:41   #813
Wons
ford::average

Imię: KONOUSUNIĘTE
Model: XXX
Silnik: XXX
Rocznik: XXXX
Domyślnie Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Jestem wytrwały ale już watpię. Wczoraj wróciłem z kolejnej próby parowania IDS - bezskutecznej. Nadal swieci mi ESP i nie mogę sparować modułów. Brak komunikacji. Mam wszystkie wtyczki oryginalne , czyli montaż plug&play wymieniona pompa na właściwą jednak przy próbie kalibracja informacja o braku komunikacji z modułami. Sugestia sprawdź połączenie lub bezpiecznik 😩😩. Pytanie moje po wyśledzeniu ponownie ponad 900 postów czy istnieje jeszcze jakieś zabezpieczenie bezpiecznikiem oprócz f38 , które stoi na drodze poprawnego działania układu ? Pozostaje mi chyba już tylko ponowna wymiana pompy ale nie chce nawet o tym myśleć.
Fakt faktem IDS nie potrafi odczytać jaka to pompa. Auta jeździ i hamuje co jest oczywiste ale szukam od 4 dni czegoś co może mnie wreszcie utwierdzić mnie w tym czy pompę muszę zmienić czy może jest coś np w instalacji co mogło się uszkodzić podczas jej montażu. Pytam bo nie widziałem jak taka wymiana wyglada od strony mechaniczno montażowej.
Poniżej foto z tabliczki pompy.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Wysłane przez Tapatalk

Ostatnio edytowane przez Wons ; 05-12-2015 o 09:44
Wons jest offline   Odpowiedź z Cytatem