W sumie opis powyżej potwierdza moje spostrzeżenia. Tydzień temu wrzuciłem podgrzewacz 230V 1500W w mały obieg - w 90 min podgrzewa póki co silnik do ok 50st, testy prawdziwe będą przy -20st.
Zimą przy wyłączonym ogrzewaniu jak silnik się włączy to wyłączy się dopiero jak temperatura EV podniesie się na tyle by pracował optymalnie - jak tak się dzieje wskaźnik temperatury płynu - ten mały symbol termometru przy wskaźniku temp silnika zmienia kolor z niebieskiego na biały. Można by było włożyć jeszcze grzałkę grawitacyjną w układ chłodzenia EV - jest tam 1.1l płynu chłodzącego więc wystarczyłaby mała grzałeczka 300W. W USA mają różne patenty na spalanie zima - tam lubują się w tym i potrafią na 1 baku przejechać 600, 700 czy 900 mil. Są nawet kluby 600+, do 900+. A to daje na zbiorniku do 1500km. Mi udało się w polskich warunkach bez zbędnego troszczenia się o spalanie przejechać ok 900km na zbiorniku - ale też tego dokładnie nie sprawdzałem.
Plusem też jest to że części do silników beznynowych są dużo tańsze niż do Diesli - szczególnie osprzęt.
Skrzynia też jest bardziej sprawdzona niż powershifty czy inne tego typu wynalazki.
Póki co podgrzewacz silnika działa ale założyłem go tylko po to żeby silnik chociaż raz dziennie miał namiastkę ciepła przy 3km do pracy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.