Dziś po raz kolejny udało mi się zauważyć moment wypalanie DPF, ale to na tyle dobrych wiadomości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
podczas tego wywaliło mi check engin... sprawdzam a tu błąd P042d, czyli błąd czujnika temperatury spalin...
Podpowiedzcie co sprawdzić i gdzie tego czujnika szukać.
Troszkę OT ale wracając do głównego nurtu...
jak zauważyć proces wypalania... łatwo jak się ma chwilowe spalanie, a jak nie to inny dźwięk silnika lub włączony wentylator na max, ale w czasie jazdy można tego nie zauważyć.
Testowałem ostatnio aplikacje Torque i tam jest oczywiście podgląd na spalanie chwilowe, ale komu się chce za każdym razem włączać apke itp.
Jest tam jeszcze jeden parametr, a mianowicie BOOST, czyli ciśnienie doładowujące, fajne ale to może nie w naszych autach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Tylko że ten parametr ma też skalę minusową, podciśnienie, ale czego... to nie wiem, bo w czasie jazdy jest albo 0.. albo na plusie jak turbina działa. Jednak w czasie wypalania DPF kiedy silnik jest na "luzie" albo bez obciążenie podciśnienie jest 5-7...jednostek (jakie nie zauważyłem). Kiedy wypalanie się zakończy podciśnienie wraca do normy.
Wytłumaczy ktoś co udało mi się zaobserwować, i jak to wykorzystać dla "wiadomego cyklu wypalania"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.