@
MichalST
pokazałem DW12C bo taki mam i do takiego będę dorabiał chłodnicę.
Cytat:
|
...czy w momencie uruchomienia silnika nie będzie za niskie ciśnienie oleju w silniku bo za nim pompa olejowa zapełni...
|
Ciśnienie chyba nie będzie za niskie bo pojemność pierwotnej części układu się praktycznie nie zmieni. Jeżeli dodatkowa chłodnica zamontowana będzie przez termostat to w momencie startu (temp <80C) będzie on w pełni zamknięty i olej nie popłynie przez chłodnicę.
Cytat:
|
ten dodatkowy układ chłodzenia może wejść nawet 0,5 litra oleju lub trochę więcej.
I teraz przyjmując że nie mamy żadnego zaworu zwrotnego który zapobiega cofaniu się oleju do miski olejowej jak zgasimy silnik to powinniśmy lać chyba więcej oleju do silnika o pojemność tego dodatkowego układu chłodzenia.
|
Oleju z pewnością trzeba zalać więcej. Według mnie ten olej nie wróci do miski. Jeżeli chłodnica będzie miała przyłącza od góry to nic z niej nie spłynie.
Ja widzę inny problem, który nie wiem jak się rozwiązuje. Jak podczas wymiany oliwy w silniku wymienić olej w tej dodatkowej chłodnicy? Trzeba za każdym razem zdejomować wężę i przedmuchiwać?
@
MichalST
dorobienie "przejściówki" do podstawki zamiast obudowy filtra brzmi bardzo rozsądnie. Tylko jak to zrobić zeby kanały były poprawnie rozdzielone? Tak to wygląda od środka w DW12C
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:
A jakie filtry wchodzą na typową podstawkę Mocala czy FMICa?
http://fmic.pl/podstawki-pod-filtr-f.../podstawki-3_4
@
lukas_ko
pisałeś, że chcesz zrobić bypass, którym miałaby popłynąć oliwa w razie uszkodzenia chłodnicy. Jak chciałbyś go otwierać? Ręczne zawory?