Odp: Co to za czujnik w rurze dolotu?
Nie nie mam gazu, ale zaraz po uruchomieniu zimnego silnika obroty wskakują na 1200-1300 i zaraz spadają na 900 wiadomo silnik zimny to go telepie przez jakieś 3 min później już jest wszystko ok. przeważnie jest to po postoju 8 godzinnym lub po całej nocy. Przepływomierz wymieniony mam nawet trzy sztuki na każdym to samo, czujnik temperatury silnika ten od ECU wymieniony na nowy, nic się nie zmieniło, silniczek krokowy wyczyszczony, ten przewód gumowy wymieniłem bo tak jak kolega pisze był u mnie załamany, ale jeszcze nie pękł, olej wymieniony na nowy 5w40, sonda lambda wymieniona bo na poprzedniej objaw był taki że jak go odpaliłem na zimnym to mocno było czuć paliwo, na oryginalnej forda nie czuć paliwa, ale telepanie pozostało, moim zdaniem za krótko auto jest na tak zwanym ssaniu, komputer nie podtrzymuje silnika na wyższych obrotach tylko od razu obroty ustawiają się jakby był już ciepły, czy silniczek krokowy ma tutaj jakieś znaczenie bo może on jest uwalony niby wyczyszczony ale wiadomo. Na kompie nie pokazuje żadnych błędów oprócz uszkodzonego ABS, bo mam urwany jeden czujnik ale to nie ma nic wspólnego chyba.
|