View Single Post
Stary 08-12-2015, 08:37   #56
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: Re: 1.8 TDCi - wymiana rozrzadu - co jest potrzebne?

Cytat:
Napisał offmarkus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Góra niby do wymiany, ale co z tym dolnym?
Oba obowiązkowo do wymiany. Moje też jest z Francji - wymieniłem przy stanie licznika 90 000. ;-)

Cytat:
Napisał offmarkus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Znam mechanika, który w VAGach zmienia bez problemu, ale fordów nigdy nie tykał, jednak powiedział, że jak będzie miał czas to mógłby spróbować wymienić rozrząd.
Taki gość to chciał ode mnie 200-250 zł za robotę, czyli nie miał pojęcia o zakresie prac. Uszczelniacza też pewnie nie założyłby poprawnie.

Cytat:
Czy silnik z mondeo 1,8tdci 125km jest taki sam albo chociaż znacząco podobny do mojego 1,8tdci 115km?
W kwestii rozrządu to identyczny. Jakbyś chciał tez pompę wody wymienić, to tylko pasek alternatora się inaczej luzuje na napinaczu (w fokusie wkręcając śrubę, a w mondeo mk3 ręcznie odciągając rolkę napinacza).

Ostatnio edytowane przez weuek ; 08-12-2015 o 08:40
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem