View Single Post
Stary 06-12-2015, 08:36   #39
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Ale się temat rozwinął. Muzę przyznać, że kolega dobo_28 zakręcił się jak domek ślimaka i jego tłumaczenia stają się coraz mniej wiarygodne. Po pierwsze:
Cytat:
Napisał dobo_28 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jadąc sobie drogą nr 8 na blacie 100 km/h wyprzedzam pojazd znajdujący się na prawym pasie w odległości ode mnie jakieś 70 metrów pojazd wyprzedzany miał z 70 km/h. A tu z daleka wali mi długimi idiota "PAN I WŁADCA DROGI" by mu "ZJECHAĆ Z DROGI"
Świadczy o tym, że gościu od mrugania jechał lewym pasem, a mrugał, bo mu się wpakowałeś przed maskę, zmuszając do zmiany prędkości jazdy.
Po drugie:
Cytat:
Napisał dobo_28 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zachowanie tego kolesia mi się nie spodobało bo według jego rozumowania jak ja śmiem prawidłowo wyprzedzać inne auto bo on rozpędził swoją Renówkę do 140 i musi teraz zwolnić i wali długimi z daleka.
Twoje rozumowanie jest o tyle nielogiczne, że chcąc wymusić na innym użytkowniku drogi stosowanie się do przepisów ruchu drogowego, sam się do nich nie stosujesz, ba stworzyłeś sytuacje potencjalnie niebezpieczną, zagrażającą bezpieczeństwu w ruchu drogowym. Podejmując manewr wyprzedzania należy między innymi ustalić, nie tylko odległość, ale i prędkość pojazdu poruszającego się pasem ruchu na który masz zamiar wjechać. Gdyby bowiem zamiast owej Renówki jechał jakiś Hamilton w Lamborghini, czy innym Ferrari, i był bliski prędkości startowej, właściwej dla F16, to Twój manewr mógłby umożliwić wam obu spotkanie ze stwórcą.
I nie truj proszę, że Twoje zachowanie było przepisowe, bo to on łamał przepisy. Twoje dalsze zachowanie (celowe spowolnienie ruchu) można porównać tylko do tego: "motocyklista wyprzedzał mnie na łuku drogi, na podwójnej ciągłej, więc chcąc dać mu nauczkę otworzyłem drzwi..."