View Single Post
Stary 07-12-2015, 13:33   #91
Rafał A.(antek)
FORD|AUTHORIZED

Model: Mondeo 4_Focus_Focus 2_Galaxy 3
Silnik: 2.5 T_2.0 16V_1.8 16V_2.0 TDCI
Rocznik: '07_'99_'06_'07
Domyślnie Odp: Co nas spotkało na trasie czyli nasze nagrania z CAR DVR

Cytat:
Napisał Paw3l1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kurza mnie taka sytuacja, jak dojeżdżamy w parę aut do jakiejś przeszkody i nagle jakiś za mną zabiera się za wyprzedzanie tak, że ja muszę przyhamować aby ten mnie wyprzedził i dopiero ja mogę zjechać na lewy.
Wszystko jest oczywiście zależne od sytuacji, i można się "dogadać" na drodze, bo lewym też trzeba umieć jeździć, ale w Niemczech np tak jest, że jak lewym coś zasuwa, to z prawego nic mu nie wyjedzie, nawet jeśli będzie musiał na tym prawym hamować. Ja tez tak staram się jechać, i tak dostosować prędkość, żeby moc płynnie wyprzedzić, a jeśli mi sie nie uda, to hamuje, i czekam, mój problem że mi nie wyszło a nie wskakuje na lewy przed auto co ma 200 na blacie i wyprzedzam z prędkością 105...

Cytat:
Napisał patix Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No niestety ja również nie jechałem lewym pasem bo taki miałem kaprys, tylko po prostu chciałem jechać szybciej, ale nie czuję się Panem i władcą żeby migać światłami i wychylać się to z lewej to prawej strony jak widzę że przed poprzedzającym mnie samochodem jest jeszcze 5 innych na lewym pasie.

Bo migać to powinien juz ten "drugi" na tego pierwszego co nie zjechał na prawy, zazwyczaj pozostałych "4" pojechało by szybciej i zjechało na prawy, ale ciągną się za królem szos na lewym.