View Single Post
Stary 11-12-2015, 11:00   #5
obserwer123
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2,0 145 KM
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: 145 km 2,0. Słabe przyspieszenie na 5 biegu i za duży hałas.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
benzynowymi autami sie zmienia bieg przy ok 3500 rpm normalna jazda) To co ty robisz probujesz zmieniac bieg jak w dieslu. Ale to ze jest halas to kwestia subiektywna.
Moze masz cos ze skrzynia? Moze z oponami.
Na pewno benzyna przy wyzszych obrotach bedzie glosniejsza od diesla przy tej samej predkosci. Ale nie sadze aby mondeo mial byc glosniejszy niz auto z nizszej klasy.
No ale do 120 km/h słabo przyspiesza... Pytanie czy samochód w ogóle osiągnie 150 km/h, mam obawy? Chyba, że przy 5000 obrotów (?).
A może to jest kwestia jakiejś regulacji w serwisie? W sumie przebieg jest tylko 62 tys. po 3 latach. Ja jeżdżę nim dopiero 2 tygodnie....
Ogólnie dzięki za wszelkie informacje.
Czy macie wiedzę może przy jakiej prędkości powinny być dane obroty? Może to da się wtedy ocenić.. Hmmm, kombinuję...

Bump:
Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Duratec 2.0 jest znakomitym silnikiem, pod warunkiem, że nie używamy auta na autostradzie. A jakoś mało kto chce przyznać, że stary klekot jest w takiej jeździe bardziej cichy od benzyny. Różnica w obrotach o ~1300 rpm (albo i więcej, bo wydaje mi się, że przy 140 km/h ten 2.0 ma więcej niz 4k rpm) sporo tu zmienia.
Duży samochód rodzinny kombi i nie nadaje się na autostradach (?). To mnie teraz znokautowałeś.. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
obserwer123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem