Drgania kierownicy przy większych prędkościach
Witam. Dziś napotkałem się na problem - kierownica zaczyna drgać i ogólnie czuję nawet drgania pod nogami gdy przekroczę 110-120km/h, dodam że jak przyspieszam czy też puszczam gaz i jadę nawet na luzie, drgania występują w tych zakresach. Gdy rozpędzę się do około 150km/h, zaczyna przestawać drgać. Przy 160-170 znów drga... Podejrzewam opony, ale były już przez kolegę wyważone, chyba że zrobił to źle. Dodam że wymienione miałem z przodu: sworznie wahaczy oba lemforder, tuleje wahaczy również komplet na obie strony lemforder, koncówki drążków kierowniczych także tej firmy, łożysko podpory półosi również nowe INA, osłony przegubów są ok, brak przetarć, nic nie trzeszczy przy ruszaniu na skręconych kołach, przy przyspieszaniu od zera również brak drgań. Poduszki silnika i skrzyni wymienione Febi. Geometria po pracach z zawieszeniem zrobiona i autko jeździ prosto, nic nie sciąga. Jedynie przy ostrym wejściu w ciasny zakręt 90 stopni na zimówkach po asfalcie jak jest ciepło, słyszę pisk, ale to chyba raczej norma. Proszę o porady, zajechać jeszcze raz gdzieś na porządne wyważanie? A może opony już się kończą? Mam je już 4-5 lat...
Ostatnio edytowane przez zmulim ; 12-12-2015 o 10:09
|