U mnie w Wołowie na wlocie do miasta od strony Wrocławia jest rondo. Wcześniej była tam zwykła krzyżówka. Pewnego razu babeczka mało mnie nie skasowała.Wysiadam i pytam gdzie ma oczy i czy się dobrze czuje, a ona mnie odparła "przecież mam pierwszeństwo bo na Wrocław jadę"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolejnym razem to samo rondo i tir 40km/h wymusił pierwszeństwo tak, że ledwo wyhamowałem. Miałem CB i od razu opierdzieliłem. Tłumaczenie "bo myślałem,że na Wrocław jedziesz"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W drodze do pracy we Wrocku ul.Zwycięska jest rondo.Korek jest tylko do ronda.Za rondem można 100 na godzinę lecieć. Powód? Kierowcy czekają na wolny chyba pas startowy albo przynajmniej aby nikogo na horyzoncie nie było żeby wjechać.
Dla wielu ludzi nawet tych "wielkomiejskich" rondo to wyzwanie i tworzą na potęgę własne przepisy i zasady.