Temat: [Ogólne] iCar3 WiFi - review
View Single Post
Stary 15-12-2015, 13:42   #6
MaXyM
ford::expert

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: iCar3 WiFi - review

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odnosnie uruchamiania uspionego interfejsu: na YT znalazlem video polskiego autorstwa, gdzie firma sie chwali ze jako jedyni sprzedaja iCar3, ktory sie wzbudza w momencie uruchomienia silnika (ze inne trzeba wyjac z gniazda). Ktos wie czy mozna przerobic interfejs we wlasnym zakresie aby osiagnac takie dzialanie (moze napiecie z innego pinu gniazda?)
Odpowiem sam na jeden ze swoich poprzednich postow.
Okazuje sie ze VGate wyprodukowal faktycznie 2 wersje iCar'a3. Jedna ma auto wakeup, druga nie ma. Nie wiem czy zrobili to celowo, czy byl to blad konstrukcyjny poprawiony w kolejnym buildzie. W instrukcji ktora dostalem wraz z urzadzeniem jest informacja ze trzeba urzadzenie wyciagnac i wlozyc znowu do gniazda aby ponownie uruchomic. Wiec o takim zachowaniu wiedzieli.

Jesli chodzi o moja konkretna tranzakcje, to iC3 kupilem za 350Kc co daje ok 53 zl. To jest prawie 3x taniej niz niektore oferty na Allegro. Chinczyk po sprawdzeniu sytuacji u producenta zapewnil mi zwrot kasy. Byla jeszcze opcja ze mu odesle urzadzenie a on pokryje koszty tej przesylki. Po tym jednak, jak sie dowiedzial ze przesylka kosztuje tyle co urzadzenie postanowil mi IC3 podarowac (czyli wrocil kase ale nie chce chce abym mu egzemplarz wrocil). Musze przyznac ze komunikacja z tym sprzedawca od poczatku byla wzorowa.

I jeszcze par slow odnosnie szybkosci urzadzenia
W pierwszym poscie wspomnialem o braku plynosci zmian monitorowanych wartosci. Myslalem ze to wina samej aplikacji FORscan lite. Okazuje sie jednak ze wine za to ponosi opoznienie wprowadzane przez sam interfejs. W niektorych interfejsach mozna ten problem naprawic zmieniajac jeden z konfiguracyjnych parametrow. wiecej: http://forscan.org/forum/viewtopic.php?f=4&t=16
Niestety iCar3 ma zabronioniony dostep do administracyjnego menu.
Przy default ustawieniach FORscan raportuje spoznienie danych miedzy 65 a 75 (w moim przypadku) co wg autorow FORscan jest zlym wynikiem. Zgrubsza, dodajac 5 monitorowanych PIDow, dostajemy sie na czas odpowiedzi wiekszy niz 5*75 = 375. Im wiecej monitorowanych PIDow tym wieksze spoznienie.

Ostatnio edytowane przez MaXyM ; 15-12-2015 o 13:46
MaXyM jest offline   Odpowiedź z Cytatem