Witajcie.
Focus II, 1.6 benzyna, 100KM
Dopadło mój rozrusznik. Zapewne się zastał, zapewne szczotki. Zapewne bo "cyka i nie pali", ale to już do zdiagnozowania po demontażu.. I tak trzeba wymontować i tak.
No i właśnie.. mam problem z demontażem, bo może to śmieszne, ale nie mogę namierzyć położenia rozrusznika.. :o
Przekopałem trochę tematów i tam albo Focus I albo Mondeo albo tak jak w książce "sam naprawiam" rysunek z którego za cholerę nie idzie odczytać położenia. Spokojnie sobie dam sobie radę z ogarnięciem tego.. mogę nawet później spróbować zrobić dokumentację foto, ale potrzebuję Waszych wskazówek. Generalnie powtarza się informacja "zdemontuj obudowę filtra powietrza..".
Komora silnika podczas demontażu obudowy filtra powietrza..
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a pod nią kolejna obudowa:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy mógłby mi ktoś wskazać np. zaznaczając na zdjęciu strzałką położenie rozrusznika?
A może rozrusznik kryje się pod tą plastikową obudową poniżej obudowy filtra powietrza?
Z góry dziękuję za wskazówki!