2.0 Pb Wymiana rozrządu i regulacja luzów zaworowych
Witam,
S-MAX, którego posiadam od roku, ma już przejechane 250k km, z czego 110k km na gazie.
W najbliższym czasie przymierzam się do ważnych i kosztownych prac i potrzebuję rad:
1. Regulacji luzów zaworowych i serwisu gazu. Poprzedni właściciel został wprowadzony w błąd przez swojego mechanika i nie sprawdzał ani nie regulował luzów zaworowych. Mi wyceniono to na przedział 400-600 zł za luzy + 140 zł serwis gazu. Czy wg. was cena jest OK?
2. Wymiana łańcucha rozrządu - zastanawiam się czy nie zrobić tego, aby mieć spokój na najbliższe 3-4 lata (60k km), które planuję tym autem pojeździć. Zwłaszcza że znajomemu urwał się łańcuch i silnik miał do wymiany. Czy wg. was podejście jest OK?
Jeżeli, tak to o czym powinien dodatkowo pamiętać oprócz wymiany samego łańcucha?
Napinacz, ślizgacz to wiem z neta, ale czy jeszcze jakieś uszczelki? Wiem że pompa wody, paski i rolki osprzętu były przed sprzedażą wymieniane.
3. Zastanawiam się cz w związku z dwoma powyższymi punktami, przyspieszyć o 2 miesiące wymianę oleju i filtrów? Byłoby to rozsądne?
Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam serdecznie,
|