Temat: [Focus 2011-2014] Programowanie funkcji / triki
View Single Post
Stary 16-12-2015, 21:04   #328
Aroag
ford::beginner

Imię: Arek
Model: Focus
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Programowanie funkcji / triki

Focccusem włączyłem tempomat, wyłączyłem grzanie szyb (znaczy włączyłem PTC ale o tym innym razem - na razie nie działa i diagnoza jutro rano jak będzie zimno), aktywowałem ryglowanie, zmieniłem działanie świateł łącznie z funkcją oświetlenia dojścia do domu. Z dzisiejszych ustawień: aktywowałem DDS #101 - wywalał błąd, trzymając w kompie pokładowym OK celem zapisu "ciśnienia" - komunikat nie zapisano i nadal błąd. #HLA - aktywacja - pojawiło się w menu kompa, ale... wywala błąd świecą się ABS, ESP i ikona hamulca. Forscan nie jest w sanie wykasować - po dezaktywacji problem znika samoistnie.
A do PTC, mimo, że jutro rano będę sprawdzał dalej, na chwile obecną: grube przewody zasilające - brak włączonego zapłonu - jest napięcie niecałe 12V; włączony zapłon napięcie około 0,3V; uruchomiony silnik 1,45V. Zdecydowanie za mało aby grzało. przejrzałem instrukcje i nie znalazłem w żadnej dedykowanego bezpiecznika do nagrzewnicy elektrycznej. W fuse box pod maską mam jedno pole przekaźnika wolne - o nr R9 i trzy brakujące bezpieczniki (z obszytymi pinami, bez jest więcej) przy czym z instrukcji wynika, że nie mają nic wspólnego z PTC. A tak liczę na to ciepło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aroag jest offline   Odpowiedź z Cytatem