View Single Post
Stary 17-12-2015, 13:03   #110
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Modyfikacje dołożenie Kamery Cofania

@jacek-k-wawa , jeśli trafisz oryginał w cenie tak do 500-700zł za komplet to faktycznie warto zapłacić więcej. Ja na tych aukcjach podesłanych przez rothmansa widziałem ceny około $150 i może nie tyle z wiązką co z podłączeniem do wiązki, nadal musisz jakoś połączyć kamerę z kablami w bagażniku więc albo znów oryginał wiązka albo dorobić ją samemu. Do tego przesyłka $60-100, jeśli kupisz to za $250 i nie walną Ci cła to dolar jest po 4zł czyli koszt części około 1000zł a jeszcze dochodzi dorobienie przewodu i aktywacja w SYNC2. Jeśli chłopaki wiedzą, że da się podłączyć chińczyka i pomogą to aktywować za dobrą whiskey to zostaje Ci kamera za 100zł i własna robocizna przeciągnięcia kabla do radia bądź do bagażnika jeśli ford był tak miły i ją tam podciągnął od radia. Tracisz na jakości obrazu, liniach pomocniczych i świadomości, że to nie oryginał, a zyskujesz ~1000zł, brak ryzyka cegły w paczce, nowe graty z jakąś chociaż podstawową gwarancją działania i w pełni wartościową kamerę cofania której laik nie odróżni od oryginału. Nawet osoba która już korzystała z kamery cofania w innych autach nie rozpozna że to nie fabryczna kamera forda (bez porównania z faktycznym oryginałem).

Innym patentem jeśli ktoś używa nawigacji "na szybę" z automapą, jest urządzenie nawigacji z wejściem AV, wtedy widok jest w nawigacji. Patent o tyle dobry, że zupełnie nie ingeruje w elektrykę samochodu.

W stanach jest jeszcze taki wynalazek w sprzedaży, moduł plug and play:
https://www.coastaletech.com/mytouch2.htm

filmik YT
https://www.youtube.com/watch?v=GQDLactfo_Y
koszt $350, odblokowuje korzystanie z nawigacji podczas jazdy, wejście AV podczas jazdy, daje dodatkowe wejścia obrazu do dowolnego zastosowania np do podłączenia i podglądu z opcjonalnej chińskiej kamery przedniej... kamery na przyczepce itd.

Z ciekawostek, można w ten sposób podejrzeć obraz z kamery cofania lub innych dowolnych kamer podczas jazdy... do przodu!

Ostatnio edytowane przez Touch'n'go ; 17-12-2015 o 13:32
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem