View Single Post
Stary 17-12-2015, 13:41   #62
maarec
ford::average

Imię: Marek
Model: Smax / Ecosport
Silnik: 2.0 TDCI / 1.0 Ecoboost
Rocznik: 2012 / 2018
Domyślnie Odp: S-max 7 osobowy, poszukiwania

jak patrzę na ceny tych S-max ów od handlarzy to faktycznie z daleka widać wałek. Dobry samochód musi dobrze kosztować. Proponuję cierpliwość i sprawdzanie oferty lokalnych ASO Forda. Jest przełom roku, ludzie zmieniają samochody. Większość krajowych dobrych zostaje w rodzinie albo idzie na allegro ale w cenie odpowiedniej do rocznika i stanu. Sam aktualnie kupiłem Smaxa z krajowym przebiegiem 59.900 z roku 2012. Jakbym podał tutaj cenę to by się okazało, że można nie jedno dobre nowe auto kupić.

proponuję poszukać starszego, krajowego z pełnymi papierami i historiami napraw. Wiele aut ma w pierwszych latach eksploatacji jakieś drobne poprawki lakiernicze - sprawdzić, ale nie skreślać przez to samochodu. Ludzie płacą auto casco bo przeważnie muszą (kredyt, leasing) i z niego korzystają.

Był tu pokazany Smax z ASO Rybnik, nie widziałem go na oczy. 2 lata temu szukałem dla siebie Smaxa właśnie w tym salonie. Miał być igła, super stan, pewny krajowy przebieg (tutaj nie było wałka), ale stan był fatalny, właściciel o niego nie dbał i silnik nadawał się do remontu.

W salonie w Częstochowie często pojawiają się Smax-y krajowe, ale wiadomo, że cena jest odpowiednia do stanu.

powodzenia w poszukiwaniach
maarec jest offline   Odpowiedź z Cytatem