Temat: [Mondeo 2014- ] Modyfikacje, konfiguracje co można ?
View Single Post
Stary 17-12-2015, 18:28   #214
Touch'n'go
ford::average

Model: Fiesta VII
Silnik: 1.0 100KM EcoBoost
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Modyfikacje, konfiguracje co można ?

Dla zainteresowanych, wspomniałem o tym w temacie dodawania kamery cofania:

W stanach jest taki wynalazek w sprzedaży, moduł plug and play z tyłu radia 8" sync2:

https://www.coastaletech.com/mytouch2.htm

filmik YT
https://www.youtube.com/watch?v=GQDLactfo_Y

koszt $350 + przesyłka, odblokowuje korzystanie z nawigacji podczas jazdy (funkcje, które są blokowane w chwili ruszenia - zmiana adresu za pośrednictwem ekranu dotykowego itd), wejście AV w schowku podczas jazdy, daje dodatkowe kilka wejść obrazu do dowolnego zastosowania np do podłączenia i podglądu z opcjonalnej chińskiej kamery przedniej i bocznych... kamery na przyczepce itp, odblokowuje natywną obsługę kamery cofania.
Włączanie i zmienianie kamer sterowane poprzez dłuższe przytrzymanie guzika komend głosowych na kierownicy. W innych filmikach odwołujących się do tego modułu widziałem dodatkowe podmenu w nawigacji z opcją wejścia hdmi np z telefonu obsługującego standard MHL (wyświetlanie na telewizorze zdublowanego obrazu z telefonu przez specjalny kabel microUSB-HDMI), oczywiście bez obsługi dotyku z ekranu radia. Moduł ma potencjał a cena nie jest aż tak zaporowa, kwestia czy odblokuje funkcje na których na bardzo zależy.

Z ciekawostek, można w ten sposób podejrzeć obraz z kamery cofania lub innych dowolnych kamer podczas normalnej jazdy do przodu.

Moduł z pewnością nabrałby większej wartości jeśli byłyby jakiekolwiek aplikacje w systemie sync2, blokowane podczas jazdy tak jak w autach VAG.

Bump: Pozostaje kwestia obsługi klimy i innych informacji po CAN.
Pewnie niedługo pokażą się kombajny na androidzie dedykowane do tego auta i wtedy dopiero taka podmianka będzie atrakcyjna. Mam u siebie taki chiński kombajn i one są strasznie leniwe i mają swoje fochy, łapie lagi i potrafi się zawiesić.. automapa chodzi jak na kompie z lat 90tych. Nie dla niecierpliwych..
Touch'n'go jest offline   Odpowiedź z Cytatem