Ja tam uważam, że jeżeli silnik jest w dobrym stanie (czyt. podlega normalnemu zużyciu i eksploatacji) to nawet przy 400tys. lałbym dalej syntetyk. Zresztą znam silniki z przebiegami 300-400tys. które dalej na nich jeżdżą i mity, że od 100-200tys trzeba lać półsyntetyk jakoś się nie sprawdzają
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Sam mam Mazde 2 z fordowskimi podzespołami z Fusion'a tj. benzyna 1.4 80KM, aktualny przebieg 218tys., LPG od 50tys. i cały czas leję syntetyk.
W Twoim przypadku pokusiłbym się nawet na powrót na syntetyk, ale pewnie zaraz bedą głosy, że coś się rozszczelni itp. Wg mnie kolejny mit bo to nie świadczy źle o oleju, ale o stanie silnika, który prędzej czy później i tak by się ujawnił i wymagał naprawy. Syntetyk w stosunku do pół to przede wszystkim lepsze parametry oraz lepszy poziom ich utrzymywania wraz z eksploatacją oleju, gęstość to tylko jeden z wielu. Ale jeżeli chcesz pozostać na półsyntetyku to może być, ważne, aby był markowy, miał dobre parametry i spełniał normy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..