W temacie ogrzewania wnętrza w hybrydzie:
Układ ogrzewania wnętrza zasilany jest przez ciepło z układu chłodzenia silnika spalinowego. Układ ten ma dwa obwody, pierwszy związany z chłodzeniem silnika, połączony z chłodnicą, wentylatorem, zbiornikiem wyrównawczym, itd. oraz drugi związany z dogrzewaniem zimnego płynu chłodzącego, w celu szybkiego nagrzania wnętrza. Ten drugi obwód układu chłodzenia przechodzi przez wymiennik ciepła zamontowany w kolektorze wydechowym. Pompa płynu chłodzącego jest elektryczna i ma sterowaną prędkość przepływu. Gdy silnik spalinowy jest zimny i płyn chłodzący jest zimny, termostat steruje przepływem płynu chłodzącego przez wymiennik ciepła w kolektorze wydechowym, pomijając obwód pierwszy. Gorące spaliny nagrzewają płyn chłodzący, który następnie trafia do wymiennika ciepła ogrzewania kabiny. W układzie chłodzącym nie ma dodatkowej nagrzewnicy elektrycznej zasilanej z instalacji elektrycznej samochodu, bo pewnie nie miałaby sensu ekonomicznego. Włączając silnik spalinowy uruchamia się ładowanie akumulatora wysokonapięciowego oraz dogrzewany jest płyn w układzie chłodzenia.
W praktyce wygląda to tak, że przy temperaturze otoczenia ok. 5 st. a samochodzie stojącym w garażu o temperaturze ok. 14 st. po uruchomieniu auta po pierwszym manewrze włącza się silnik spalinowy i pracuje ok. 1 minutę. Po tym czasie wentylator wkręca się na obroty, a w kabinie zaczyna robić się ciepło (ustawienie 17,5 - 18,5 st.). Kolejne uruchomienia następują po sobie w różnych odstępach. Dodatkowo na ekranie poglądowym stanu pojazdu wyświetla się powód włączenia silnika spalinowego: układ ogrzewania. Przy innych temperaturach jeszcze nie testowałem, bo dopiero 2 tygodnie, jak nim jeżdżę, stukną w środę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jak na razie jestem MEGA zadowolony!
Bump:
Cytat:
|
Tu wycinek z instrukcji USA - po włączeniu My View - wskaźnik temperatury silnika i układu EV:
|
Przełączyłem widok na My View i ustawiłem podgląd temperatury silnika. Nie zauważyłem niebieskiego / białego koloru termometru, ale będę go obserwował. Może na razie jest za ciepło.