View Single Post
Stary 21-12-2015, 14:36   #39
gkeb
ford::beginner

Model: Focus Active
Silnik: EB 1.0 125KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Kupno używanej Fiesty MK7

Cytat:
Napisał ŁukaszD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale czy nie jest tak, że w Ford multiopcje po spłaceniu rat trzeba dopłacić większą kwotę lub odsprzedać auto dilerowi? Tak czy inaczej gratuluje zakupu i bezawaryjnej jazdy życzę.
Dokładnie tak. Pozostaje ostatnia, 48 rata tzw. balonowa (w moim przypadku ok 24 tyś.) do spłaty. W takim przypadku mam 3 opcje. Mogę oddać auto, mogę je spłacić, lub rozpisać na kolejne raty ale już znacznie niższe, bo sporo już spłacone. Autem zamierzam jeździć jakieś 6-8 lat (mój roczny limit km to jakieś 10 tyś, więc mało). Mam nadzieję, że przez te 4 lata coś odłożę i w momencie ostatniej raty będę mógł większość nadpłacić i resztę sobie spokojnie spłacać. Oby tylko jak najmniej awarii mnie czekało Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Warto myśleć o rozszerzonej gwarancji (czy też chyba ubezpieczeniu) jakie oferuje ford? W starym escorcie miałem problem z przepalającymi się żarówkami - czy obecnie to zjawisko występuje?
gkeb jest offline