Filtr paliwa, zapowietrza się?
Witam!
Mam pytanie w sprawie filtra paliwa w aucie jak w opisie. Dzis jak zdjalem oslone silnika zauwazylem ze w przewodzie stoi banka powietrza. Gdy odpalilem silnik a odpala bez problemu lecialo pelno malych baniek powietrza raz mniej raz wiecej to znowu prawie nic itd. Wszystkie przewody sa czarne a jeden ktory wychodzi z filtra z opisem OUT jest przezroczysty i to w nim wlasnie zasuwa powietrze. Jak dobrze rozumie paliwo z tym powietrzem trafia do pompy co chyba nie wrozy nic dobrego? Czy to normalny objaw. Nie wymienialem filtra ani wezykow ani oringow na przewodach przy filtrze (gdzie mozna takie nabyc bez zbednego szukania? aso?) Pytam jest duzo podobnych problemow ale nic nie jest wyjasnione do konca. Czy tez tak macie u siebie? Moj znajomy mechanik powiedzial ze moze trzeba by wymienic filtr paliwa. Ja bym wolal zaraz wszystkie oringi tez zmienic i tak bedzie trzeba wszytko rozpiac. Przerabial juz ktos ten temat? Bede bardzo wdzieczny za wszystkie odpowiedzi. Mam daleki wyjazd na swieta i sie nieco boje co sie nic nie wysra.
Niestety jak bylo wczesniej nie wiem nie zwrocilem uwagi. Jak sie uda to zapodam foto.
Ostatnio edytowane przez dario3103 ; 21-12-2015 o 21:15
|