View Single Post
Stary 22-12-2015, 18:39   #499
Sławko1910
ford::beginner

Imię: Sławek
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Witam Wszystkich !chciałbym opisać swój przypadek. a mianowicie Kupiłem Mondeo 2.0 TDCI 130 km ze świadomością ze wtryski są do wymiany... Podczas gwałtownego przyśpieszenia zapala się sprężynka i auto troci moc (tryb awaryjny) samochód nie gaśnie a po ponownym rozruchu błąd gaśnie i można jechać dalej.. dodam że kod błędu to p0251. Wczoraj odstawiłem autko do serwisu Boscha mając nadzieje że zregenerują wtryski i wszystko będzię ok.. po próbie przelewowej okazało się że wtryski są w normie a przelew wynosi jedną kreskę na Minute... nie wiem co miało to znaczyć według Niego...następnie zabrali się za sprawdzenie Pompy i stwierdzili uszkodzoną głowice pompy..Koszt naprawy jaki zaproponowali to 3.200,skończyło się to tak że wymienili filtr paliwa ja zapłaciłem 300 zł za usługę , a autko zabrałem...
Teraz Moje pytanie.. Czy ta zapalająca się sprężynka może wynikać z uszkodzenia pompy? Dodam ze samochód dziwnie hałasuje podczas spokojnego trzymania pedału gazu..
Proszę Was Może miał ktoś podobne objawy i poradził sobie z tym nie robiąc wtrysków?
Sławko1910 jest offline   Odpowiedź z Cytatem