View Single Post
Stary 23-12-2015, 22:24   #65
Teisejas
ford::advanced

Model: Focus Mk3 Turnier
Silnik: 1.6 TDCi 115KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Wymiana wyświetlacza 2 liniowego na 4,2"/5"

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panel Sony jest do pudełka sony i vice versa... Paneli i pudełek nie miesza się między sobą
A ja mogę potwierdzić z własnego doświadczenia zasadność tego stwierdzenia.
Kupiłem komplet radia SONY (wyświetacz 4,2 BM5T-18B955-CG, radio BM5T-18C815-RM i panel). Po wymianie wyłącznie wyświetlacza i panelu efekt był taki, że USB już nie działało, radio co prawda grało ale pojawiły się problemy: nie wyświetlały się wszystkie informacje o plikach muzycznych odtwarzanych z CD, nie zmieniały się informacje RDS, przy wybieraniu radiostacji z listy za pomocą klawiszy kierunkowych po przesunięciu ekranu na stacje ponad nr 6 wyświetlacz się wieszał (klawisze kierunkowe przestawały reagować, pomagało wywołanie klawiszem ekranu menu). Oczywiście nie działały wszystkie klawisze funkcyjne (oprócz funkcji tekst) i przyciski wyboru stacji od 7-0. Po wymianie radia wszystko zaczęło działać tak jak trzeba. Teraz idę dalej za ciosem, działam w celu odzyskania funkcjonalności USB- kupiłem moduł SYNC I i jestem na etapie organizowania wiązki do jego podłączenia.