Z drugiej strony Panowie,nie robimy uszlachetniania chromami na siłe.Wersje po lifcie,w tej samej budzie miały pełen chrom i bardzo mi się on podoba,ładnie kontrastuje z ciemnymi lakierami i dzięki podkreśleniu tylnej trójkątnej szybki,nadaje dynamiki bryle pojazdu. Dzisiaj biorę się za swoje lampy, dwa dni temu robiłem próbe z odkręcaniem lamp i faktycznie ,ze starości i że chyba nigdy nie były odkręcane
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. były dosłownie zastałe,czy zaklejone przez uszczelki. Ogólnie się śmiałem,że przy przepalonej żarówce od kierunków,gdybym przy kontroli Drogówki,musiał na miejscu szybko odkręcić pierwszy raz,taką lampę,musiałbym dosłownie być mistrzem przysłowiowego Levelu nr 11
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do chromów,to znalazłem jakieś odpadki u siebie i robiłem próby na ciepło,jeśli chodzi o załamanie. Z tyłu no problem,z przodu dolne załamanie niestety, cięcie na "gierung"