Cytat:
|
@kacper69 napisałem ,że tak słyszałem a nie , że wiem. Druga sprawa raczej póki jest na gwarancji przeglądy są obowiązkowe. Mógłbyś opisać swój dom czy to parterówka, pietrowy, z poddaszem . Jakie ocieplenie i jaka temp w domu ? Rozumiem, że teraz czy w tamtym roku rachunki z CWU ok 4 tyś . A jak to się ma do kilka lat wstecz kiedy była zima ?
|
Mój roczny koszt gazu , jak podałem to około 4 tys zł. średnia z ostatnich 8 lat, rocznie wychodziło 3.8-4.2 tys zł. zależnie od zimy i cen gazu.
a muszę dodać, ze ja ten gaz zużywam w kuchence , po grzania wody ( 4 osoby) i ogrzewania domu. Dom mam 2 piętrowy, na drugim pietrze jest poddasze użytkowe. Temperatura zaprogramowana to 21C na "dzień" i 19C na "noc". Oczywiście jak wychodzę do pracy to też temperatura obniża się do 19C.
Gwarancję na piec gazowy masz na 2 lata, więc jeden przegląd możesz w tym czasie opłacić. Poza tym, te nowe piece się nie psują za często. Ja nie słyszałem, żeby któryś z moich sąsiadów miał jakiś problem z piecem gazowym.
No i pomyśl jeszcze o tym, że za kilka lat może być bardzo duże parcie na likwidację pieców węglowych, bo zapylenie w Polsce jest w czołówce europejskiej, tu możesz na bieżąco to sprawdzić:
http://aqicn.org/city/poland/mazowie.../zegrzynska/pl