Odp: Instalacja dodatkowego podgrzewacza cieczy w TDCI - opis
Dziaki kolego za sprawdzenie tego przy da się mi ta wiedza bo niektórzy pisali ze maja ciepły płyn w zbiorniczku wyrównawczym, choć wynika z tego że u mnie w takim razie też układ działa bardzo zbliżenie do twojego choć nie robiłem próby z testem zegarów i przy prędkości 100 km tylko na oko i przy około 90 km/h ale u mnie wskazówka zaczyna rosnąć po około 5 km ale to dopiero tak zaczęło działać jak zrobił serwisową procedurę odpowietrzania ( która nie była zrobiona po wymianie dużego termostatu i wtedy potrzebo walem z 8 km żeby wskazówka zaczęła zbliżać się do pionu) choć nie do końca bo nie mogłem go dogrzać tak żeby załączył się wentylator. Ale i tak widzę że warto było ją zrobić bo weszło mi dodatkowo 0.5 litra płynu w stosunku do tego co miałem przed tym odpowietrzaniem więc gdzieś to powietrze było jeszcze w układzie po mimo że po wymianie termostatu przejechałem 300 km na trasie to i tak się układ nie odpowietrzył do końca jak wynika z tego po wyżej. Ja muszę u siebie sprawdzić czy podgrzewacz się u mnie załącza prawidłowo bo świece były sprawdzane Amperomierzem i niby były sprawne.
Ostatnio edytowane przez pablolinda ; 27-12-2015 o 16:23
|