Cytat:
|
Mam w domu indukcję i taniej wychodzi mnie niż gaz
|
Cytat:
|
Poza tym inne koszt elektryczne są przy lokalu 60m2 a inne przy 120 czy 240m2
|
To akurat logiczne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak już rustin wspomniał również mam indukcję oraz piekarnik elektryczny. Koszt miesięczny już znasz i nie ma znaczenia czy używasz indukcji w domu czy mieszkaniu bo czas gotowania ten sam. Przykład mieszkania miał Ci pokazać,że Twoja teoria o koszcie elektryki to bzdura.
Do niedawna mieliśmy domek 160m powierzchni i był na początku piec na drewno Vigas, a przez ostatnie dwa lata piec śmieciuch. Koszt opalania drewnem 1200-1500zł sezon. Wygody brak bo trzeba palić, a najpierw porąbać dwie przyczepy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale za to nie trzeba było patrzeć na oszczędności. Jak pracowałem w magazynie to kosztu drewna nie było tylko trzeba było gwoździe z paleniska wybierać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do kosztów elektryki to wszystko na prąd(płyta,boiler 200l itp) i rachunki na poziomie 200zł. W sezonie grzewczym boiler obsługiwany przez piec.