View Single Post
Stary 29-12-2015, 17:29   #53
Slawko
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ogrzewanie domu - pomoc w doborze

Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No właśnie, jak to jest jedni mają w domu po 20' bo rachunki zabójcze. Znam kilkanaście takich osób , są też tacy co mówią , że mają ciepło w domu i płacą ok 3 tyś za rok. Oczywiście metrażowo podobne domki.
oni tez mają po 19-20 stopni a mówią, że maja ciepło, bo może im tyle wystarcza, albo wstyd przyznać się, że nie stać ich na eksploatację ogrzewania gazowego.
Cytat:
Napisał rustin Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co zrozumiałem oni mogą zrobić tylko do ogrodzenia a potem hydraulik według projektu do kotłowni.
nie wiem, czy czasem skrzynki z gazomierzem nie mogą postawić przy domu. W ogrodzeniu z reguły stawiają, jak nie ma jeszcze domu. Jak jest dom to mogą przy domu. Zapytaj w gazowni.

Bump:
Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak ktoś pisze, że nigdy w gaz nie pójdzie bo go nie stać to wali głupoty jak cholera.
Ja nie piszę, że mnie nie stać, tylko, że go nie chcę. Co prawda do samego ogrzewania to jeszcze może i tak, ale nie chcę. Całe zycie miałem/mam gaz w mieszkaniu. Miałem kiedys jakis piecyk gazowy do podgrzewania wody. nie wiem jak było na początku, ale jak dorosłem i sam zacząłem płacić rachunki a ceny gazu zaczęły gwałtownie rosnąć lampka zabłysła. Zacząłem obserwować zuzycie gazu. i szok 500m3/2m-cei rosło. W końcu piecyk padł, kupiłem nowy i zużycie spadło do ok 180m3/2m-ce. Po mniej więcej 1,5 roku, zużycie zaczęło rosnąć. Po 4 latach doszło do ok 300m3/2m-ce. Czyszczenie, regulacje nic nie pomagało. W końcu zlikwidowali piecyki i podłączyli nas do sieci miejskiej. Nie wiem, czy jestem zadowolony. z jednej strony pozbyłem się bomby w domu, a z drugiej to ciepło miejskie wcale nie jest tanie. Ogrzanie 1m3 kosztuje ok 11zł.
Slawko jest offline   Odpowiedź z Cytatem