Cytat:
|
A to nie jest przypadkiem lansowana przez ciebie teza w związku z zamieszczonym filmikiem? Ten koleś miał prawo być na tym pasie, ale w związku z pojazdem sąsiadującym (twoim) powinien był ten pas zostawić dla ciebie. Czyż nie?
|
Ty argumentowales dymiacymi dostawczakami. A ja ci napisalem ze to nie tym sie kierowal kierowca. Mnie chodzi o zapewnienie przepustowosci jak tylko jest taka mozliwosc. Obojetne czy to ja czy kto inny. A moze bylo za mna dalszych 5 samochodow co chcialy skrecic korzystajac z warunkowego w prawo.
Zreszta argument "bo mial prawo jechac tym prawym pasem" jest slaby. Jest wiele innych sytuacji drogowych gdzie kierowcy "maja prawo". Np. maja prawo jechac obok siebie z ta sama predkoscia uniemozliwiajac wyprzedzanie (szczegolnie jak jada z max dopuszczalna predkoscia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). A mimo to uznajemy to jako nieodpowiednie zachowanie, ktore utrudnia plynne poruszanie sie. Itd.
Reszte ladnie napisal Juri. Ja sie nie bede powtarzal
Cytat:
Gdy widzę pas do jazdy na wprost i ja chcę tam jechać to go zajmuję. I guzik mnie obchodzi, że z tego pasa można jeszcze jechać w prawo, w lewo itp. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
To wielka szkoda. Klania sie brak kultury na drodze wobec tego.
Cytat:
Wielokrotnie jestem w takiej sytuacji jak Ty na tym filmiku i nie widzę w tym nic krzywdzącego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
W zadnym przypadku nie czylem sie te sytuacja skrzywdzony. To byl przeklad do dyskusji.
Mimo to ja bym sie na miejscu tego kierowcy tak nie zachowal, zostawil bym pas do warunkowego skretu wolny. Chyhba ze bym strzalki nie zauwazyl. Ale ona swiecila juz jak on pas zmienial wiec trudno o takie wytlumaczenie.