View Single Post
Stary 04-01-2016, 19:41   #115
Slawko
ford::professional

Imię: Sławek
Model: Focus 3 kombi
Silnik: 1.6 TDCi DV6C
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Ogrzewanie domu - pomoc w doborze

no widzisz. dla mnie poniżej 21 to Syberia, dla mojej rodziny też.
Jak jedziemy do znajomych którzy grzeja gazem i mają 21st. to po 2h jesteśmy przemarznięci. To było raz. Teraz zakładam kalesony, ciepłe grube skarpety i ze dwa sweterki. Wcale nie narzekam, że mi za gorąco, a wręcz przeciwnie. Teściowa ma średnio 25st. i jest ok, ale jak przykręci do 23 to wszyscy chodzą i mówią "zimno jakoś, weź sprawdź czy grzeją".
Cytat:
Napisał kenji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja kieruję swoje słowa dla ludzi którzy mają zamiar powiedzieć mi w twarz że tylko frajer płaci za gaz bo ja mam przecież drewno/węgiel za pół darmo.
Ja z założenia nie chcę gazu, będę palił węglem i nie mam dojścia do węgla za pół darmo. Na PC mnie nie stać I to tyle w temacie.

Cytat:
Napisał kenji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Asqelos, to powyżej nie ma na celu wyśmiania kogokolwiek tylko pokazanie jak ludzie różnią się w kwestii temperatury w domu.
Otóż to, dlatego ja zawsze zwracam uwagę, aby ktoś kto wybiera źródło ciepła wziął i takie aspekty pod uwagę. Co z tego, ze sąsiad spala 5-8m3/24h jak ma w domu lodówkę w postaci 21-22 stopnie lub mniej. Z doświadczenia wiem, że większość ma tak zimno, bo rachunki za gaz by ich zjadły. Za prąd przy PC też, chyba, że wywali 40-60tys. zł na pC, ale to i tak nie gwarantuje, że będzie taniej. Część z nich mówi otwarcie, że duże koszty, a pozostali, że tak lubią. Pomijam tą garstkę, którym to pasuje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Slawko jest offline   Odpowiedź z Cytatem