Cześć :-)
To mój pierwszy post na tym forum, więc witam wszystkich.
Mój problem zaczął się około 3 tygodni temu, kiedy temperatury na zewnątrz były jeszcze dodatnie.
Otóż podczas wyprzedzania samochód zachował się tak, jakby odciął paliwo, szarpnął silnikiem i zaczęła mrugać kontrolka świec żarowych. Zjechałem awaryjnie na pobocze, odpaliłem i pojechałem dalej.
W następnych dniach kilkakrotnie przemieszczałem się na trasie Bydgoszcz - Toruń i z powrotem (~50 km w jedną stronę) i przynajmniej raz dziennie miałem podobny problem.
Jako, że kiedyś wcześniej spotkałem się z informacją, że sprężynka oznacza problemy z układem wtryskowym, to zatankowałem do pełna i dodałem preparat do czyszczenia układu wtryskowego firmy Xeramic (dostępny na orlenie).
Po tym zabiegu przejechałem bezproblemowo ok 200 km i myślałem, że problem został rozwiązany. Jednak po chwili problem wrócił. Kolejnym krokiem było podłączenie samochodu do komputera, co zaskutkowało wyświetleniem błędów P0251 i P1211. Następnego dnia wymieniłem filtr paliwa, co również nie przyniosło żadnej poprawy.
Dziś podłączyłem się ponownie i chwilę pojeździłem zapisując parametry związane z zasilaniem paliwem (screen poniżej)
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolejne wykresy oznaczają wartości:
1)czujnik położenia pedału przyspiesznika
2)temperatura głowicy silnika
3)położenie zaworu EGR
4)ciśnienie szyny CR
5)temperatura w szynie CR
6)odchylenie wtryskiwacza A
7)odchylenie wtryskiwacza B
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.odchylenie wtryskiwacza C
9)odchylenie wtryskiwacza D
10)układ sterowania świecami żarowymi
11)wymagana masa paliwa w miligramach
12)RPM
13)prędkość pojazdu
14)turbosprężarka o zmiennej geometrii łopatek turbiny
Myślę, że skrajne wartości są dobrze widoczne, jedynie w przypadku ciśnienia szyny CR nie widać, że maksymalna wartość osiągnięta to 136800kPa.
Czy ktoś jest w stanie doczytać się w tych wykresach jakichć nieprawidłowości?
Jutro zamierzam zrobić próbę przelewową (metodą chałupniczą), celem sprawdzenia który wtrysk przelewa i wymiany zaworka przelewowego.
Jakieś sugestie?