Odp: Ogrzewanie domu - pomoc w doborze
nie to nei duzo niby. Aczkolwiek mozna by i tego troszke uniknąć. Chodzi oto ze pradu naciagnie sie tez podobnie, do teog gaz i juz mamy 500 zl. Mysle ze samym pradem bym nie przekroczyl tej kwoty. W zime dodatkowo majac bojler ktory ogrewa wode do myci z pieca centralnego to bym spoojnie zaoszczedzil na tym. Mam dwie lazienki na gorze prysznic a na dole wanna. Piec gazowy mam ale odlaczony od kilku lat bo to strasznie duzo kasy ciaglo. PRzechodzi sie na inna taryfe itd. W sumie jest nasz tylko trzy osoby: ja. zona i dzieciak 3 lata. Pradu to wadomo idzie duzo bo wiecznie chodzi TV itd. zona teraz testuje grzanie wody na herbatki itp gazem Dziciak to dizeciak wymaga sporo kasy. Herbatak co 15 minut tak to juz jest. Wczesniej bylo grzane czajnikiem elektrycznym Generlanie dwoma jedne na dole jeden u gory. Zobaczymy jak to wyjdzie w rachunkach.
Co do siasaidki to w sumie sama siedzi wiec jej to nie przeszkadza ze w kożuchu sobie siedzi b jest w domu 17 czy nawet 16 stopni. Mąż w śzwecji a dzieciaki na swoim. JAkby zapodala gazem w domu na 22 czy 23 stopnie to nie wiem czy przy mrozach na dworze po -15 to by sie zmiescila z gazem w 3000 zl.