Temat: [Focus 1998-2004] ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM
View Single Post
Stary 05-01-2016, 15:12   #11
richmond
ford::beginner

Imię: Ryszard
Model: Mondeo MK3
Silnik: CDTi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM

Cytat:
Napisał HajerŚląsk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli świece są podpięte jak w TDCI to jak je sprawdziłeś? Napięcie idzie po jednym kablu... Chyba że odpięta każda z osobna do plusa to przepraszam...

Wysłane z mojego HTC Desire 620
odpięty kabel i kazda z osobna

Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
koledze chodzilo o filtr paliwa. Swiece najlepiej wykrecic i sprawdzic optycznie jak grzeja ich plaszczyzny, akumulator to tez masz slaby, bo kopa to wcale nie ma, rozrusznik pewnie tez juz wymaga albo regeneracji albo chociaż czyszczenia.
moze ten aku nie jest nowy, ale jak już pisałem na moim z mondeo nowym 80Ah kręci jak głupi a nie odpala :/

Cytat:
Napisał damiasek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To przecież silnik doładowany, a nie wolnossący, tu nie ma problemu z lewym powietrzem. Jak sprawny to odpali nawet ze zdjętym filtrem.
Silnik na filmie słabo się kręci, a jak wiekowy to na zimo może już też mieć słabą kompresję, a dieslu to podstawa do bezproblemowego odpalania.
troche to mnie dziwi bo w zeszłym roku przy -20 odpalał na strzała a teraz takie cos...

Bump: powiedzcie mi jeszcze czy u Was przy filtrze są jakieś oringi? czy są one moze w srodku w tych plastikach zaciskowych?
http://www.ford-esklep.pl/pl/p/Filtr-paliwa-1.8-TDDi-GS71/1544
tutaj na zdjęciu są osobno, a przy moim ich nie było :/
filtr Bosch za prawie 100zł

Ostatnio edytowane przez richmond ; 05-01-2016 o 15:15
richmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem