Temat: [Focus 1998-2004] ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM
View Single Post
Stary 06-01-2016, 12:04   #31
richmond
ford::beginner

Imię: Ryszard
Model: Mondeo MK3
Silnik: CDTi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: ciężko odpala przy mrozie TDDI 90KM

Cytat:
Napisał J@colo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co ma piernik do wiatraka, ja piszę o filtrze paliwa.

Tak jak pisałem na początku jest to wyraźny objaw zapowietrzania się filtra czyli cofania paliwa a najczęstsza przyczyna to nieszczelność na połączeniach przy filtrze.

Takie częste wykręcanie filtra i zapowietrzanie pompy, która jest smarowana paliwem, może poskutkować tym że za niedługo będziesz regenerował pompę.

Zaworek zwrotny można dać przed filtrem lub za, a jeżeli pompkę do paliwa to przed filtrem.

A tak naprawdę jeżeli jest wszystko szczelne nie potrzebne są żadne pompki i zaworki.
oczywiscie ze jesli wszystko sprawne to nie potrzebne. ale jakby tak było to by auto odpalalo i nie wymyslal bym takich rozwiązań...
chce tak zrobić, zeby dowiedzieć się czy w tym tkwi problem :0

Bump:
Cytat:
Napisał Uziu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeden jest wlot z baku, drugi jest zasilanie pompy, a ten co masz zdjety na fotce to powrot z pompy i wtryskow, mogles miec kawalek folii, w moim tez tak bylo, po wymianie pracowal mi kilka min i gasl, zalewalem filtr, odpowietrzalem i znow ta sama sytuacja, az sie wkurzylem i zdjelem wszystko i patrze a tam folii kawalek nie wiem skad.
p.s zasilenie pompy znajdziesz bez problemu, bedzie to ten co idzie do pompy pojedynczy, ten co masz zdjety to tez idzie do pompy ale on juz jest od powrotu i na nim jest taki grzybek metalowy, jest to zawor rozprezny.
jak miałes ten kawałek folii to udało się Tobie wyciągnąc cały czy kupiłeś nowy filtr?? u mnie kilka dni po wymianie normalnie odpalał i dopiero przy mrozach zaczął świrować. Jak ściągnąłem ten przewód to zauważyłem takie coś w środku i nie idzie tego ruszyć. Nie wiem czy to normalne w tym filtrze, czy może jakaś wada fabryczna...

Ostatnio edytowane przez richmond ; 06-01-2016 o 19:03
richmond jest offline   Odpowiedź z Cytatem