Odp: Co można podpiąć pod przygotowane wtyki pod maską??
Wie ktoś może od czego jest ten przewód zaznaczony na załączonym zdjęciu??
Podłączyłem pod niego przewód +12V ze świateł dziennych, ale niestety tylko mignęły i przestały działać. Pierwszy komplet DRL uznałem za uszkodzony, ale drugi też nie działał jak trzeba (świeciła się tylko jedna dioda i to tak na 20% mocy) więc to nie wina DRL. I zastanawiam się co jest nie tak z tym kablem... Pojawia się w nim napięcie 12V po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon - więc pasuje do opisu z instrukcji montażu DRL "podpiąć pod (...) lub każdy inny przewód, w którym pojawia się napięcie po przekręceniu kluczyka".
Mam jeszcze jedno pytanie, na które nie znalazłem odpowiedzi w tematach dotyczących DRL - czy jest możliwe aby kontakt obudowy DRL z masą pojazdu (przykręcenie DRL do metalowej części zderzaka) mógł spowodować przepalenie diód LED?? Pytam bo podczas montażu drugiego kompletu DRL - jak sprawdzałem działanie na lampach jeszcze nie przykręconych - DRL świeciły, ale jak je zamontowałem (przykręciłem do zderzaka) to już przestały świecić (świeci tylko jedna dioda i to na kilka procent mocy). Dziwna sprawa bo nie znajduję innego wytłumaczenia dlaczego przestały działać... Nie uszkodziłem żadnego przewodu bo jak podłączę zwykłą żarówkę pod przewody DRL to świeci i po włączeniu pozycyjnych gaśnie, a DRL nie dość, że świeci tylko jedna dioda to nie gaśnie też po włączeniu świateł pozycyjnych...
Ostatnio edytowane przez Aleksander1404 ; 06-01-2016 o 15:23
|