Cytat:
|
O! W końcu jakiś konkret
Pzdr.
|
Bardzo mi przykro że zawracaliśmy ci głowę odpowiadając na twoje pytania w twoim temacie.
Pytałeś jak powinno wyglądać grzanie i dostałeś masę odpowiedzi, potwierdziłem również twoje przypuszczenie że "szyba się zestarzała" - tak samo jak ty masz grzała moja stara, tylko dla porządku sprawdziłem łącza, styki i przepływ prądu, nie licząc że coś to zmieni, że coś odkryję. Na zdrowy rozum, jakby coś było z wtyczką itp. to raczej nie działałaby cała.
Nie zadałeś sobie trudu żeby sprawdzić czy masz dwa pola grzejne czy jedno - pisałem o tym jakiś czas temu w tym temacie - a przynajmniej nie podzieliłeś się tym odkryciem, a teraz masz pretensje za "niekonkretne" odpowiedzi.
Nie sprawdziłeś także czy masz oryginalną szybę - a wystarczyło porównać oznaczenia na wszystkich szybach. Zakładam jednak że skoro Securit to masz oryginalną szybę, z 1999 r. Ta szyba najprawdopodobniej ze swoim systemem grzejnym już się normalnie zestarzała dlatego tak działa, albo po prostu uszkodzone są druciki w tej części szyby - też ich nie obejrzałeś, a była o tym mowa.
Nie wspomniałem wcześniej o jednej rzeczy, moja szyba, ta stara, poprzedniej zimy ten niegrzejący środkowy pas miała węższy, w tym roku się poszerzył - co potwierdza przypuszczenie o zużywaniu/przepalaniu się nitek począwszy właśnie od środka.
Ciekaw jestem wyników obserwacji, czy faktycznie nitki są nierównomiernie rozmieszczone - nigdy o takim rozwiązaniu nie czytałem, nie słyszałem, nie widziałem, na zdrowy rozum wydaje się bez sensu i nielogiczne. Ale oglądaj.
I nie jest tak że "nie ma innej przyczyny" jak kolega w poście napisał. Oczywiście że są/mogą być inne przyczyny - piszę o nich powyżej i uprzednio też już pisałem.
EDIT
Tak czytam 1 twojego posta i odnośnie konkretności pisania, jak to analizuję to sam nie wiem o co ci chodziło
Cytat:
|
Cześć,
Szukałem i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie:
Jak prawidłowo powinno działać grzanie przedniej szyby? Czy powinna rozmarzać równomiernie cała czy tak jak u mnie najpierw dwa pionowe pasy w równej odległości od siebie ok 30cm od lewej i 30cm od prawej i dopiero od nich na boki reszta szyby?
Jak to jest u Was?
Będę wdzięczny za podpowiedzi.
Pzdr.
|
Tzn co? 30 cm od lewej i prawej? od prawej i lewej strony szyby od bocznych krawędzi ? czy jak? i co znaczy na boki? które boki ? na bok w sensie że do środka czy jak w końcu? Bo tylko sam sobie dopowiadam że chodziło o to że "na boki" tzn na bok do środka i na na drugi bok w kierunku krawędzi szyby.
A tak poza tym kto ci powiedział że w FFI "czegoś takiego nie ma" ?? Tzn wtyczki i taśmy? To jak wg ciebie prąd dociera do nitek w szybie? No chyba że chodzi ci o jakąś inną taśmę?