Temat: [S-MAX 2006-2015] Sztywne koło zamachowe
View Single Post
Stary 08-01-2016, 18:32   #9
GTB20
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: sharan
Silnik: auy
Rocznik: 2000
Domyślnie Odp: Sztywne koło zamachowe

w obu mam jednomas wstawiony zamiast DM. O ile w sharanie wstawilemnowy zestaw valeo i zero negatywnych skutkow. Same plusy to w golfie dalem juz tez valeo dokladnie akie same to lekko uzywane i chyba jelsi sie przemoge to latem wyciagne tarcze i dam do Radzika na przerobienie. Wydaje mi sie ze sa delikatne luzy na sprezynkach ktore by wypadalo skasowac. To one drgaja tak jak przy pieciobiegowych skrzynaich w tdi gdzie zakladaja ludzie sprzeglo do VR6 i wteyd tez slychac sprezynki. Z tym z ejuz odrobine sie to wyciszylo wiec zobaczy sie dopiero za pl roku gdzieś. W takich autach gdzie jest 200 koni itp to dwumas wydaje mi sie zbedny. Wcale nic nie jest na jednomasie mniej komfortu. Dwumas mialem absolutnie nie wytrzaskany jakos masakrycznie i tylko podkrecanie auta zmusilo mnie do wymiany tego elementu to moge z reka na sercu powwiedziec ze silnik nie drga teraz wcale i buda absolutnie nie wchodzi w zadne rezonanse. Jelsi ktos jest z okolicy szczecina/goleniowa to zapraszma na jazde testową to sie przekona kazdy.
Poza tym np takie auto jak w oplu calibra z silnikiem 2.0 T (C20LET) moc 204 koni brak dwumasy i 6 biegów. potem astra z silnikiem Z20LET tez 2.0 T. Moc 192 koni tez brak dwumasy. Nowsza astra H z silnikiem Z20LEH albo Z20LEL LER itd ( rozne moce od 170 do 240 koni) dwumas na pokladzie. I co lepiej jest?? Ile wtrzmuje?? Duzo duzo mniej. CHlopaki te 192 konne maja przerabiane na moce po 240 280 a nawet jedne ma ponad 300 koni pod maska chyba 330KM i jakos to jezdzi. Oczeiwscie sprzeglo wzmocnione bo seryjnenie zniesie tyle.