Temat: [Mondeo 2007-2014] Wersja soft Convers+
View Single Post
Stary 10-01-2016, 20:58   #910
gozdi
ford::average

Imię: Tomek
Model: A7 50 TDI Sportback Quattro
Silnik: 3.0 TDI 286PS
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Wersja soft Convers+

Byłem, mam już zaktualizowany Converse + i skrzynię durashift (Aisin).
Co do C+: wizualizacja PDC cieszy, ciemny motyw kolorystyczny in plus, ładowanie fajna sprawa, wreszcie mam przełączanie funkcji poprzez OK. Zauważyłem, że teraz z założenia Forward Alert jest włączony i nie świeci się żadna ikonka, wyłączenie powoduje zapalenie żółtej lampki. Wcześniej każdorazowo po uruchomieniu auta trzeba było wciskać przycisk od FA żeby uruchomić system i wtedy zapalała się zielona lampka potwierdzająca działanie systemu.
Aaa i jeszcze jedno, teraz podświetlenie zegarów zapala się po włączeniu zapłonu, wcześniej musiałem włączyć światła.
Dla potomnych. Mam czujniki ciśnienia w kołach letnich. Przyjechałem na zimówkach bez czujników. Po wgraniu nowego softu wyświetliły się wartości ciśnienia. Dopiero po ujechaniu 15 km wyświetlił się komunikat i wartości zniknęły.
Co do skrzyni, to tu widzę ogromną różnicę. Po aktualizacji i kalibracji skrzynia kompletnie zmieniła swoją charakterystykę. Chodzi płynniej, zmienia biegi w nieco innych momentach niż do tej pory. U mnie czasami podczas redukcji z trójki na dwójkę potrafiła delikatnie szarpnąć, teraz tego nie ma. Przejechałem około 50km i przyzwyczajony przy dojazdach do skrzyżowań oczekiwałem szarpnięcia, a tu nic.
Dzięki i pozdrawiam. Jestem zadowolony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.