Temat: [Mondeo 2007-2014] Bardzo ciężko odpala na mrozie !!!!
View Single Post
Stary 11-01-2016, 10:29   #154
zajoprzemo
ford::average

Imię: Przemo
Model: MONDEO MK4 KOMBI
Silnik: 2.0 TDCI 140 KM
Rocznik: 2010/12
Domyślnie Odp: Bardzo ciężko odpala na mrozie !!!!

[QUOTE=MaXyM;2514462]a to do adaptacji wtryskiwaczy trzeba jakichs specjalnych zabiegow? IMO pojezdzic chwile i sie adaptuja same. Mialem wiele godzin odpiety aku i nic sie nie dzialo.

Jak pisalem wczesniej, podejrzewalbym EGR, ktory "lezy na drodze do swiec". Ale najlepiej zaczac od odczytu bledow.[/QUOT

Błędy odczytane.. wszystkie związane z dpf.. czekam na programiste.. nie mogę w to uwierzyć ze program po odpieciu aku się wysypal... wg mnie mechanik nie chce się przyznać ze zrobił mi aktualizację softu... Chciał dobrze i mu nie wyszło bo zapomniał ze nie mam dpf..

Bump:
Cytat:
Napisał fixmax Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Według mnie powinieneś wrócić do mechanika i przynajmniej błędy przeczytać, swoją drogą, bez sensu że do wymiany przekaźnika odłączali aku, nawet do rzekomego ładowania, najbardziej mi to pasuje na nieprawidłową adaptacje wtryskiwaczy, podejżewam że po odpięciu aku oni tego nie zrobili a Ty poprostu wsiadłeś i pojechałeś.
Odpinali aku bo go wyladowalem jak nie mogłem odpalić..
A z tego co wiem to wtryski powinny się same zadoptować..

Bump:
Cytat:
Napisał fixmax Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Według mnie powinieneś wrócić do mechanika i przynajmniej błędy przeczytać, swoją drogą, bez sensu że do wymiany przekaźnika odłączali aku, nawet do rzekomego ładowania, najbardziej mi to pasuje na nieprawidłową adaptacje wtryskiwaczy, podejżewam że po odpięciu aku oni tego nie zrobili a Ty poprostu wsiadłeś i pojechałeś.
Odpinali aku bo go wyladowalem jak nie mogłem odpalić..
A z tego co wiem to wtryski powinny się same zadoptować..
zajoprzemo jest offline   Odpowiedź z Cytatem