Temat: [Focus 2014-2018] Montaż składanych lusterek.
View Single Post
Stary 11-01-2016, 11:18   #9
rb-net
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5 150KM > 182KM
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Lusterka składane elektrycznie dołożenie

Przerobilem to u siebie.
Nie wiem jak w wersji gdzie sa tylko przednie szyby elektryczne, ale w mojej (4 sz. el.) nalezalo wymienic lusterka (ja kupilem lewe 8PIN i prawe 10PIN), wymienic moduly drzwiowe z wersji STD (koncowka numeru -Ax) na wersje HIGH (koncowka -Bx gdzie x to literka kolejnych wersji) - przerobilem kilka roznych i wydaje mi sie ze nie ma znaczenia wersja i czy moduly sa z tej samej wersji, grunt zeby byly HIGH z literka B. Wersja STD obsluguje tylko podgrzewanie lusterek wiec jesli ktos chce tylko ta opcje to nie musi wymieniac modulow. Do reszty funkcji lusterek wystarczy wymienic tylko przednie ale u mnie zamki zaczly sie dziwnie zachowywac tj. zamykaly sie "dwa razy" tak jakby myslaly ze ktores drzwi sa niedomkniete, dopiero po wymianie rowniez tylnych modulow na wersje HIGH jest wszystko OK takze polecam wymienic 4szt. Do tego trzeba ustawic opcje skladania (retractable mirrors), podgrzewania (heated mirrors) i lampki oswietlenia progow (puddle lights) w centralnej konfiguracji i wszystko dziala. Z ostatnim pomogl kolega mayak.
rb-net jest offline   Odpowiedź z Cytatem