Postaram się wydobyć wszelkie dane cen za poszczególne elementy plus robocizna. (tłoki chyba firmy Mahle) Wiem że mechanik mechanikowi nie równy (ceny też). Niemniej jednak moja decyzja była "troszkę" przemyślana. Auto będzie jeździć dość dużo, jak poprzednie moje auta, około 50-60 tyś rocznie. Kupiłem to co kupiłem i trudno, silnik okazał się zajechany - życie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Remont silnika ma zagwarantować kilka lat jazdy bez większych napraw. Mam nadzieję że tak będzie. W poprzednim aucie (opel astra) padł mi silnik, też 1.8, kupiłem drugi bez zastanawiania się - koszt 800 zł. jeździł do ostatnich dni bez awarii. W obecnym przypadku, auto w stanie bardzo dobrym, jedynie silnik - co robisz? wymieniasz na inny 50/50 że trafisz dobrze. Ja wybrałem remont, tutaj pozostaje tylko kwestia wykonania naprawy i dobór części. Zobaczymy, jestem dobrej myśli...
ps. fabryczne silniki na jakich częściach są robione? hmm? często zamienniki są o niebo lepsze niż te z fabryki (ceny też - jeden producent części produkuje je dla kilku marek, jedne od tego samego dostawcy są "lepsze" inne "gorsze", dlaczego? kwestia wymagań jakościowych poszczególnych koncernów), tak tylko luźno wrzuciłem,
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.