Odp: Akcja Ford Motorcraft Service
Już jestem po przeglądzie 4+, rzeczywiście wlali Castrola Magnateca 5W20.
Co do zadawanego wcześniej przeze mnie pytania, czy warto wydać 490 zamiast 279... to już każdy musi sobie odpowiedzieć.
W tańszym wariancie tylko wymiana oleju i filtra oleju (podobno w niektórych serwisach wbijają pieczątkę).
W droższym jw. plus wymiana filtra powietrza plus asistance na 12 miesięcy i... sprawdzenie 30 punktów samochodu jak na zdjęciu.
Tu mam kilka uwag do serwisu, bo skoro już mają listę co mają sprawdzić, a są to rzeczy banalne, to mogliby już to zrobić i nie czepiałbym się.
Mam spaloną żarówkę oświetlenia tablicy rej. i spaloną żarówkę w kabinie, może i to bzdura, ale skoro biorą 210 więcej za sprawdzenie, to powinni sprawdzić.
Na dziś wygląda, że 210 zł. zapłaciłem za pieczątkę w książce (asistance mam w pakiecie AC, OC, NNW), bo pewności, że sprawdzili pozostałe 28 punktów nie mam. G12 odpuściłem z ww. powodów, z drugiej strony nie padła żadna propozycja jej zawarcia, a wystarczyło zmienić klocki z tyłu. Za rok pojadę tylko na wymianę oleju, jak będzie w dobrej cenie.
|